szerda, március 10

Március 7. vasárnap

Reggel nem mentünk templomba, hanem helyette a pihenést választottuk. Mikor felébredtem Réka már fent volt és az elmúlt napok naplóit írta éppen, amit este teszünk majd fel. Ma van Réka Édesanyjának születésnapja, akit majd az egyetemről tervezünk felköszönteni este 9 körül. Itt is kívánjuk boldogságát, jó egészségét!
Kora délután 4-re terveztük, hogy bemegyünk a Citybe egy ír pubba, ahol élőzenét hallgathatunk, de még előtte besurrantunk az egyetemre, hogy feltegyük a naplót, valamint megnézzük leveleinket, és talán Réka keresett valamit még az interneten. Az egyetemről egyenesen a belvárosba autókáztunk, ahová fél 5 körül érkeztünk, majd parkoltunk le az Elizabeth utcán. Gondosan megtekintettük a parkolóórát, hogy nehogy fizetős helyre álljunk, szerencsénkre csak hétfőtől péntekig üzemel. Majd átnyargaltunk a sétálóutcára (Mall) a bevásárlóközponton keresztül, és elsétáltunk az ír ivóig. Furfangosan nem a felszínre tervezték, hanem egy szinttel lejjebb, és nehéz is észrevenni, mert ugyanazon a lépcsőn kell lesétálni, amely az üzletekig vezet, csakhogy vissza kell kanyarodni a sétálóutca alá, majd ott egy kis ajtón, folyosón át lehet megkörnyékezni a helyet. Beültünk, rendeltünk. A zenét két férfi szolgáltatta, amely többnyire erős gitározásból, írnek mondott balladákból állt. A baloldali főénekes, hangos gitározós, a jobboldali kellemesebb gitáraláfestő, furulyás, szájharmonikás volt. Sajnos nem tetszett. Egyrészt erőfitoktatás-szagú volt a bal gitáros részéről, valamint túl unalmas darabokat játszottak, melyek mind egy kaptafára szólaltak meg. Hamar kijöttünk. Szépen visszabattyogtunk az autókánkhoz, amikor is látjuk, hogy valami szórólapféle van az ablaktörlőnk alá helyezve. Közelebbről szemügyre véve a papírdarabot észleltük, hogy komoly dologról van szó, bírságról. Megsértettük a szabályt, mert autónk a megengedett 1 óránál hosszabb időt töltött el az aszfaltjukon. Úgy csúszott ki $50 a zsebünkből, mint szappan a kezünkből. Furcsa, mai napig nem értem, hogy miként működik a parkolás, hiszen vasárnap voltunk ott, a parkolási díj csak hétfőtől-péntekig vonatkozik. Természetesen megnéztük utólag, hogy oda van írva, hogy maximum 1 órát parkírozhatunk. Nahát! Vasárnap is? Ennek még utána kell járjunk.
Réka elfuvarozta magunkat az egyetemre, ahol kapcsolatba kerültünk szüleinkkel, sikeresen felköszöntöttük Réka Édesanyját, valamint az interneten levő ismerőseinkkel váltottunk hogylétről szavakat.
Hazarévedtünk későn, majd pihenésre adtuk fejünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése