vasárnap, február 15

Február 14. szombat – Valentine’s Day

Ma Bálint nap van, amit otthon sosem ünnepeltünk meg, itt valamilyen hagyománya létezik, ezért megemlékezünk róla egy koncert erejéig.
Timi az angol nyelvtanfolyamon hallott róla, hogy lesz, és ezt a tudását közzétette, mi pedig szívesen elmentünk meghallgatni. A Botanikus Kerten keresztül vezetett az utunk, ahol a különleges növények egy helyen voltak láthatók. A koncertet a River Stage-en, szabadtéren rendezték úgy, hogy a nézők a füvön ülve hallgathatták a zenét. Mindenki hozott magával pokrócot, néhányan ülőkét, piknikes kosarakat, gyertyákat. Szóval minden együtt volt a kellemes hangulathoz. A közönség öt órától gyülekezett, mi szerencsénkre elég korán odaértünk, és így elég jó helyet kaptunk. A fűre fel volt rajzolva, hogy hova lehet ülni, és hol lesznek a járó ösvények. Mi pont egy ilyen ösvény mögött ültünk, így senki nem került elénk.
Timiék nem csak nekünk szóltak, hanem más magyar barátaiknak is, akiket itt ismertek meg. Szilvi és Misi a kislányukkal, Noémivel érkezett, ők már több éve itt élnek, Dia és Imre pedig november óta laknak Brisbane-ben. Balázs és Lilla már régi ismerősöknek számítanak, Timiék meg ugye pont 10 nappal korábban értek ide, mint mi. Szóval majdnem hiánytalanul együtt volt a brisbane-i banda. A hiányzók közül Norbiéknak üzenetet hagytunk, de valószínű, valamiért nem tudtak eljönni, Laci pedig épp ekkor jött haza Indiából.
A koncert egy tipikus ünnepi hangverseny volt népszerű komolyzenei és musical-részletekkel, a végén tűzijátékkal. Egy énekes házaspár és a karmester konferáltak a számok között, néha vicceket meséltek, néha énekeltek, néha vezényeltek. Ki-ki a maga szakmájának megfelelően.
A koncert után megbeszélte a magyar kommuna, hogy találkozunk még, és ennyiben maradtunk. Lilláék hazafuvaroztak bennünket, majd rohantak haza hozzájuk, mert másnap kora reggel kezdenek az Ikeában. Mi pedig jóízűen elfogyasztottuk a maradék görögdinnyénket, majd aludni tértünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése